Sport center – Vincennes (France)


3000 m2

Vincennes (France)

Competition 2010

Renovation and extension of Hector Berlioz Sports Center


Client
City of Vincennes

Design team
DE-SO lead architect / OTE

Construction cost
5,8 M€ HT

Mission
Complete

Program

Global design of the facility, including the the sport rooms fit-out, functional organisation of the changing rooms, showers, toilets, administrative offices and technical service-rooms.

Description

The perception of the built volume is softened by an extended west screen, made of slatted timber. The complex is composed of 5 levels.

The East-West distribution axis organises the circulation and provides a centre of gravity to the project. The various parts are centred around one single distribution spine, which optimises the length of the corridors (and surveillance).